Vlhké steny? Máme riešenie!

Máte vo vašom dome vlhké steny? Nezáleží na tom, či máte novostavbu alebo starší dom, stačí drobná netesnosť a voda si nájde cestu ako sa dostať až do Vašej obývačky. Našťastie vieme ako Vám pomôcť.

Technológia tlakovej injektáže, pôvodne vyvinutá pre banské účely ako ochrana pred zrútením nesúdržnej horniny a podzemnou vodou v mieste razenia, sa úspešne využívaj aj pri problémoch s vlhkosťou a statikou iných konštrukcií.

Najbežnejší príkladom použitia tlakovej injektáže, pri bežne dostupných stavbách, je horizontálna clona zamedzujúca vzlínanie vody murivom. Vďaka povrchovému napätiu kvapalín vzniká v póroch a prasklinách muriva kapilárny javy, ktorý spôsobuje že sa vlhkosť šíri murivom aj proti smeru gravitačnej sily. Aplikáciou horizontálnej clony tlakovej injektáže je možné tieto póry a praskliny v murive vyplniť, vďaka čomu sa voda nebude môcť ďalej šíriť. Murivo nad takouto clonou treba už len nechať vyschnúť. Samozrejmosťou je ale aj využitie tejto technológie pre plošné clony, lokálne utesnenia, spevnenia muriva a iné.

Tlakovou injektážou nenarušíte statiku konštrukcie ani jej estetickú, či historickú hodnotu, vďaka čomu úspešne sanujeme touto metódou aj pamiatkovo chránené, či inak vzácne objekty.

Keďže žiadne dve stavby na svete nie sú dokonale identické je potrebné zvoliť vždy tú správnu technológiu a jej aplikáciu. Skúsenosti všetkých našich zamestnancov, školenia a bohaté portfólio úspešných aplikácií našich postupov Vám však zaručujú to najlepšie poradenstvo a realizáciu v oblasti hydroizolácií a spevňovania muriva.

 

 

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *